Superkonsulten

Vi blir ofta uppmanade att uppdatera och ”snygga till” vårt CV och/eller konsultprofil för att närma oss idealet inför varje jobb eller uppdrag. Arbetsbeskrivningen på uppdraget listar skallkrav och inte alltför sällan rimmar dessa illa med den ”juniora” kompetens man söker. Jag tror de flesta av er känner igen frustrationen när ni läser en lista på kompetenser som kräver 10-20 år att införskaffa i samma stycke där man vill ha en mer junior kompetens så de kan ”passa in in teamet”. Vad man vill ha en superkonsult till Gekås-pris. Och vem vill inte det?

Superkonsulten är teamet

Jag vill hävda att om man vill ha en superkonsult så hyr man tjänsten hos ett IT-företag som har de olika kompetenserna tillgängliga och Superkonsulten blir då en sammansatt funktion. På så vis räcker det med att listan på skallkrav matchar företaget framför den enskilda konsulten.

Förbergs IT som Superkonsult

Att hyra en konsult hos Förbergs IT innebär att man hyr företagets samlade kompetens, något vi försöker kommunicera vid ett intresse av att köpa våra tjänster, vare sig de är på distans eller på plats. Tillsammans har vi kompetensen att ta fram en lämplig arkitektur, driva projektet med erfarna projektledare, implementera den föreslagna arkitekturen och slutligen har vi kompetensen och resurserna att ta hand om den löpande driften själva eller tillsammans med någon av våra partners. Det, mina vänner, är vad som gör en Superkonsult!