Är din innovation nästa stora grej?
Innovation är det som driver ett samhälle framåt och det finns så många idéer därute. Små, stora och smarta lösningar på små, stora och irriterande problem. Många av dessa innovationer omfattar IT på ett eller annat sätt. Virtuell verklighet, förstärkt verklighet och robotar. Bland dessa och andra innovationer finns roliga, onödiga, galna och helt fantastiskt idiotiska förslag. Men hur onödig eller galen en innovation än är, så kan den inspirera till nya innovationer.
Sverige har en lång tradition av innovatörer som Johan Petter Johansson som förbättrade Richard Clyburns skiftnyckel till den variant som idag finns i var mans verktygslåda, Rune Elmqvist som uppfann pacemakern och Gideon Sundbäck blixtlåset. Vi har även Tetrapak, trepunktsbältet, den uppblåsbara cykelhjälms-airbagen Hövding. Helt galet många innovatörer och då har jag inte nämnt modernare succeer som Skype, Spotify, Mojang med Minecraft och King.

Nästa stora grej!(?)

Vi vet inte vad nästa stora grej är, och då menar jag av dem som knappt har kommit upp på ritbordet än. Med stor sannolikhet är det en app, webbtjänst eller någon sorts pryl späckad med teknik. Med alla dessa appar, webbtjänster och häftiga prylar kräver sin IT infrastruktur. Servrar som tjattrar över nätverk, verifierar en uppkoppling, autentiserar och överlämnar data. Bakom den här (din?) nya, stora grej så krävs många gånger ett företag som till exempel Förbergs IT. Det är det vi brinner för, att få teknik att fungera som det ska. Förhoppningsvis kan vi även ge din häftiga lösning vingar i framtiden!