Det är inställningen som skapar hinder

När snön vräker ner och man bara ser handen framför sig stannar folk inne, och de som går ut kryper ner i sina vinterkläder. Samtidigt blir bilarna omkörda av röda pulkor framförda av sprudlande 4-åringar, som med snö i skorna och is i ögonbrynen jagar upp för backen för ännu ett åk. Vad gör det så svårt för vuxna att ta sig an ett sådan väder med samma  engagemang?

Det kunde säkert de flesta av er svara på även utan artikelns rubrik. Det handlar om inställning. Det är sällan allt går som planerat i IT- och utvecklingsprojekt och inte alltför sällan skapar oväntade underligheter en irritation, som i sin tur många gånger hämmar kreativitet och uppfinningsrikedom. Någonting man behöver mycket av när man ska navigera sig igenom oväntade svårigheter. Situationer leder många gånger även till att man börjar kasta skuld hit och dit.

Med rätt inställning inför varje utmaning, kan man snabbt hitta nya vägar eller lösningar för att avlägsna ett eventuellt hinder. Med samarbete och kommunikation kan man använda den samlade erfarenheten i en grupp för att snabbt komma på fötter igen. Med andra ord… undvik irritation och skuld och omfamna samarbete och kommunikation.

Kanske är det du som kastar dig utför backen med snö i nacken och kalla fötter och njuter av en hisnande resa. Igen. Och igen.