Semesterhälsning

Sommaren är igång för fullt, men snart börjar arbetsplatserna att fyllas igen och eventuella sommaraktiviteter begränsas till kvällar och helger. Men, trots detta, har verksamheterna snurrat på och tack vare snabb mobiluppkoppling kan du sitta nästan var som helst och se till att det fortsätter snurra. Det är nästan svårt att minnas en tid där du var tvungen att åka in till serverhallen för att lösa ett problem. Idag kan du sitta bekvämt bakåtlutad, med lövverk över huvudet och barnskratt flyendes över gräsmattan. Kanske grillas det för fullt och doften av nygrillat blandas med lukten av salt hav. Allt detta samtidigt som du sitter uppkopplad och felsöker en underlig företeelse i ett kluster någonstans. Vi pratar med en kollega över Slack, som kommer med några råd och precis när maten är klar så loggar du ut. Problemet löst. Sommaren fortsätter.

Det är inte svårt att fantisera om var vi är i morgon, men självkörande bilar och hypersnabba, mobila nätverk. Det är väl bara en fråga om ögonblick innan vi kan sitta i bilen och göra samma sak, tryggt framförd av en självtänkande, uppkopplad bil till vilken du ansluter din dator. Telefonen är inopererad bakom örat och du loggar in på din dator, din bank, din butik och betalar med ett chip i armen eller fingret. Tekniken har utvecklats i en rasande takt och jag tror nästan att takten ökar och ökar och…

Var är vi i morgon?

Med den tanken lämnar jag er att fortsätta er sommar vare sig ni är på semester, snart ska på semester eller är tillbaka.