Snökaos och Direct Access

Snökaos i Stockholm. Det snöar lite mer än vanligt, och Stockholm tittar åter igen förvånat upp mot himlen och undrar vad det är som händer. Nyheterna bubblar i bakgrunden om ”extremläge”. När samhällets infrastruktur kollapsar får vi stötta med den lite mer binära. Remote Desktop, Citrix, VPN, Direct Access, Office365, Google Apps och alla andra molntjänster är begrepp vi arbetar med intensivt i dessa tider. Bussar ställs in, vägarna är överbelamrade och tågrafiken går som bäst hackigt och vingligt genom Stockholm. Med smarta telefoner och bärbara datorer kan man sätta sig på ett café och jobba lite, lyssna på en bok eller se en film. Allt det här är idag självklart för användaren óch det är när det inte fungerar som det blir irritation.

Inte bara för dagar med snökaos

Att förstärka din infrastruktur så att den sträcker sig hem till medarbetarna och ut i verkligheten är ju också en styrka för verksamheten under tider utan kaos. Distansarbetesmuskeln behövs kanske mest när vädret hindrar folk från att ta sig till jobbet, men skulle även kunna vara en del i strategin. Om dina medarbetare jobbar hemma några dagar i veckan behövs färre platser på kontoret, vilket gör att du inte behöver lika stora lokaler. Resorna blir färre vilket ger en direkt inverkan på miljön och det är ju sådant moder natur uppskattar. Det finns mycket traditioner i att man måste vara på plats, och visst är det bra att träffa sina kollegor; Men måste man göra det varje dag? Man kanske kan ha en mötesmåndag, pyjamastisdag och så vidare. Dessutom trro jag att man kan skapa värde för både medarbetare och företag med högre flexibilitet och större frihet i att välja var man får jobba.

Jobba hemma, men inte när man är sjuk

Idag ”vobbar” man och jobbar fast man är sjukskriven, vilket enligt lag inte är tillåtet. Arbetar man ska man ha lön, säger våra lagar, vilket ju är rimligt. Samtidigt flyter arbete och fritid ihop alltmer och jag tror att man nåste ha det i beaktande och därmed inte tillåta att medarbetarna jobbar när de är sjuka, vare sig de är hemma eller på plats. Men det kan väl ett tydligt regelverk och kommunikation råda bot på?